• *

Nationaal Park De Biesbosch

Nationaal Park de Biesbosch ligt in Nederland in de provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant. Het is een mooi natuurpark met vele kreken en wilgenvloedbossen. Het is een beschermd natuurgebied en de Biesbosch is het grootste zoetwatergetijdengebied van heel Europa. De Biesbosch bestaat al vele jaren en draagt een hele geschiedenis met zich mee. Daarnaast beschikt dit natuurpark veel flora & fauna, en er worden enorm veel activiteiten aangeboden in en rondom dit recreatiegebied. 

 

Geschiedenis van de Biesbosch 

In de eerste helft van de 15e eeuw na de Sint-Elisabethsvloed is de Biesbosch ontstaan. De Sint-Elisabethsvloed in het jaar 1421 was een watersnood die plaatsvond op 18 november. Die stond onder vloed van getij en rivierwater. Er ontstonden zandplanten waar plantengroei op kwam doordat slib en zand naar de bodem zakte. Het Nationaal Park werd langzaam een zoetwatergetijdengebied van eilanden en kronkelende waterwegen. Uiteindelijk werd de Biesbosch opgesplitst in twee delen om een snellere afvoer van het rivierwater te krijgen: De Dordtse Biesbosch en de Brabantse Biesbosch.

 

Benieuwd naar de verdere historie? Ga dan naar onze pagina ''de geschiedenis van de Biesbosch''

 

Flora & Fauna

De Biesbosch staat ook wel bekend als een prachtig natuurgebied met vele recreatiemogelijkheden. Dit waterrijk natuurpark is gelegen in Nederland in de provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant. Dit gebied kenmerkt zicht ook wel door zijn vele kreken en wilgenvloedbossen. Het is een beschermd natuurgebied door Staatsbosbeheer en de Biesbosch is het grootste zoetwatergetijdengebied van heel Europa. In dit bijzondere natuurgebied kun je allerlei dieren in het wild spotten, denk hierbij aan: vogels, bevers, otters, vissen en amfibieën. Je kunt hier dus zeker terecht voor een heerlijke dagje uit in de natuur en op het water.

 

Meer weten over de flora & fauna? Bekijk dan onze ''Flora & Fauna'' pagina. 

 

Activiteiten in de Biesbosch

Bootje Gezond bied vele arrangementen aan in en rondom de Biesbosch. Je kunt bij ons terecht voor de volgende activiteiten: varen, wandelen, vissen, kamperen, kanoën, het museum en voor een heerlijke vaarvakantie. Huur een bootje en verken dit natuurpark op eigen gelegenheid. Of kies voor een wandeltocht met een ervaren gids zodat je nog meer te weten kunt komen over dit bijzondere park. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor de allerleukste vriendenuitjes, familie-uitjes, groepsuitjes, bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeesten.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan eens onze ''activiteiten in de Biesbosch'' pagina. 

 

Bootje huren in de Biesbosch 

Het natuurpark ontdekken vanaf het water? Ga varen in de Biesbosch en huur een elektrische sloep.