• *

Beversafari in de Biesbosch: Een avontuurlijke excursie

Ga mee opzoek naar het best verstopte geheim van de Biesbosch; de bever! Het leukste uitje in de zomermaanden! Trek eropuit deze zomer met een van onze elektrische sloepen en struin de wateren van Nationaal Park de Biesbosch af opzoek naar de bever. Wie weet vinden jullie, samen met de gids, dit schitterende dier en kunnen het in levende lijven zien. Spannend!

 

Ontdek in de Biesbosch het grootste knaagdier van Europa

Bevers zijn het beste te spotten in de maanden april, mei en juni. In deze maanden zijn deze grote knaagdieren te zien, vaak tegen schemering. Zij komen dan uit hun verblijfplaats en laten zich zien, vaak tussen 20:30 en 22:00 uur. Met een beetje geluk spotten jullie een bever in het echt..

Tijdens deze tocht vertrek je met een elektrische sloep richting de Biesbosch. Onze elektrische sloepen in de Biesbosch zijn uitstekend voor de Beversafari. Doordat ze elektrisch zijn, hoor je ze bijna niet en dat is ideaal tijdens de zoektocht naar bevers.

 

Bever spotten Biesbosch

 

 

Het leukste uitje op het water in de zomer!

Om de bever te spotten moet je stil zijn en geluk hebben. Jullie vertrekken vanaf onze startlocatie Fort Lunet en varen in een halfuurtje naar de plaats van bestemming. Samen met een ervaren gids gaan jullie samen opzoek. Onze gidsen kennen de weg in de Biesbosch op hun duimpje. Zij weten precies waar de bever zich schuil houdt en waar de burchten zich bevinden. Per elektrische sloep varen jullie door de smalle, rustgevende kreekjes. Eenmaal in de Biesbosch is het enige wat je nog hoeft te doen is genieten van de omgeving. Maar let op! Voordat je het weet zwemt er recht naast je een bever! Goed opletten dus!

 

Bever Biesbosch

 

Beverspotten per elektrische sloep in de Biesbosch

Al jarenlang organiseert Bootje Gezond deze unieke excursie in de zomer. De Beversafari is een veel geboekt uitje en wordt erg leuk bevonden. Doordat het maar een paar maanden per jaar kan, is het verstandig om tijdig te reserveren (0162-727040). Je reserveert een plekje op een van onze elektrische sloepen en vertrekt met een groepje van max. 11 personen richting Biesbosch.

 

Kleed je warm aan, zorg voor een fotocamera en wees stil! De Beversafari is geschikt voor kinderen en voor volwassenen van jong tot oud. Alle leeftijden zijn welkom en het is voor alle leeftijden leuk! We hebben reddingsvesten tot onze beschikking, alleen zijn er geen toiletten in de Biesbosch. Dus zorg dat je voorafgaand een bezoekje aan het toilet brengt.

 

Bekijk ons arrangement Biesbosch Beversafari voor de data, tijden en kosten voor de Beversafari 2023. Deze tocht is ook exclusief te boeken, informeer naar de mogelijkheden.

 

 

 

14 jun