*

De flora en fauna in de Biesbosch

Ben jij een echte natuurliefhebber en vind jij graag je rust in de natuur? Dan moet je de flora en fauna in de Biesbosch echt eens gezien hebben. Er leven ontzettend veel planten en dieren in dit bijzondere natuurgebied. Alles van dichtbij bekijken? Huur dan een bootje in de Biesbosch en bewonder de natuur vanaf het water.

 

Flora in de Biesbosch 

Er groeien veel planten in de Biesbosch en deze planten zijn meestal gebonden aan vochtige omstandigheden. Op de vochtige akkers groeien onder andere: brandnetels, groot heksenkruid, oranje springzaad, kattenstaart en harig wilgenroosje. De grote reuzenbalsemien heeft opvallende grote roze bloemen met een herkenbare zoete geur. Deze plant groeit in de maanden juli t/m september. Maar het meest bijzondere wat er groeit in dit natuurgebied zijn de zeldzame driekantige bies en de spindotterbloem. Huur een bootje of kano in de Biesbosch en maak een mooie wandeltocht door dit natuurpark. 

 

Fauna in de Biesbosch 

Maar naast bijzondere planten leven er ook ontzettend veel dieren in de Biesbosch. Denk hierbij aan: vissen, amfibieën, vogels, bevers, otters en zoogdieren.

Vissen 

De vissoorten die nog in de Biesbosch leven zijn onder andere: karper, snoek, paling, baars, bittervoorn, brasem, blankvoorn, snoekbaars en ga zo maar door. Wel heb je een officiële visvergunning nodig om in dit gebied te mogen vissen. Maar dat is zeker de moeite waard! 

Amfibieën 

De amfibieën die in dit natuurgebied voorkomen zijn: kleine watersalamander, bruine kikker, meer kikker, gewone pad en de middelste groene kikker. Deze dieren zijn wat moeilijker te spotten, lukt het jou wel om er eentje te vinden? 

Vogels 

Maar Nationaal Park de Biesbosch is ook een prima plek voor vogels. En dit gebied beschikt over vier vogelkijkhutten: twee in de Brabantse Biesbosch , één aan de rand van de Mariapolder en de laatste op de Tongplaat in de Dordtse Biesbosch. Veel vogelsoorten kun je vanuit de kijkhutten bekijken en het zijn er teveel om op te noemen. Sinds 2011 zijn er ook zeearenden in dit natuurgebied actief en broeden zij hier ieder jaar weer op hun zelfgemaakte nest. Neem jij je verrekijker mee? 

Bevers en otters 

Niet te vergeten zijn uiteraard de bevers en de otters die in het water van dit gebied leven. In 1988 werden er in totaal 42 bevers in de Biesbosch uitgezet. En er zijn er in de loop der jaren steeds meer bijgekomen. De bevers zijn voornamelijk s' nachts en s' avonds actief en je kunt vele beverburchten spotten in de Biesbosch. De otters leven er helaas niet meer maar dit zal naar verwachting wel snel weer gaan gebeuren. Bootje Gezond organiseert iedere zomerperiode bevertochten zodat jij deze leuke dieren in het echt kunt spotten. Heb jij jezelf al ingeschreven voor onze volgende beversafari?

 

Bootje huren in de Biesbosch

Wil jij graag zelf de flora en fauna in de Biesbosch ontdekken? Huur een elektrische sloep bij Bootje Gezond en ontdek dit natuurpark vanaf het water.

 

  1. Bootje huren of heb je vragen?
    Neem contact met ons op.

    0162 - 727 040

  1. Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen?
    Vraag een offerte aan.